Puleaina o anufe o saga, pulega tetee i le tulaga autu o vailaau i le 2021

Faʻatapulaʻaina o vailaʻau fou, faʻateleina le tetee atu i meaola faalafua ma toe faʻafoʻisia faʻamaʻi faʻamaʻi o aʻa o sana, o nisi ia o mea e avea ai le 2020 ma tausaga faigata tele mo le puleaina o iniseti, ma o nei mea e ono faʻaauau pea i le 2021.
A'o feagai le au faifa'ato'aga ma le au fa'atau oloa ma nei lu'itau, ua matauina e Sam Knott, le supavaisa o fuala'au a Amerika a le Atticus LLC, latou te fa'aitiitia le tali atu i vaila'au fa'ato'aga ma lona lua, ae o le auala fuafuaina e sili atu.
Fai mai Knott: "Pe a mafai ona tuʻufaʻatasia uiga ma vailaʻau e tuʻuina atu ai i le au faifaatoʻaga le tele o fuafuaga faʻapipiʻi i le 2021," na ia faʻaopoopo mai ai ua ia vaʻaia le tele o le faʻaaogaina o iniseti i totonu.Puipuia fa'ama'i fa'ama'i lona lua e pei ole nematodes ma le lapisi.
Na maua foi e Nessler ona o le tele o mea, o le manaoga mo fualaau lautele (e aofia ai pyrethroids, bifenthrin ma imidacloprid) ua faateleina.
“Ou te manatu o le tulaga o a’oa’oga a le au faifa’ato’aga e le’i tupu muamua.O le tele o faifa'ato'aga alualu i luma e malamalama lelei i mea aoga po'o tu'ufa'atasiga a AI nai lo se isi lava taimi.O loʻo latou sailia oloa lelei mai kamupani faʻalagolago e mafai ona sili atu le faamalieina o latou tau.O latou manaʻoga, ma o le mea tonu lea e mafai ai e vailaʻau faʻapitoa ona faʻafetaui o latou manaʻoga ma manaʻoga a le au faʻatau oloa mo le faʻavasegaina ma le tuʻuina atu o oloa lelei.
Ina ua siaki lelei e le au faifaato'aga a latou mea e fai, na fa'amalosia e Nick Fassler, le pule o le matagaluega tau maketi a le BASF, se su'esu'ega atoatoa o le faitau aofa'i o fa'ama'i fa'ama'i e iloa ai pe na ausia le tapulaa tau tamaoaiga.Mo se faʻataʻitaʻiga, mo aphids, e 250 aphids i le laʻau i le averesi, ma sili atu i le 80% o laʻau e aʻafia.
Fai mai a ia: "Afai e te faia suʻesuʻega masani ma faʻamautu le faitau aofaʻi, tausia, pe faʻaitiitia, atonu e le mafai ona e faʻamaonia le talosaga."“Ae peitaʻi, afai e te (ausia le tulaga o le tamaoaiga) o loʻo e mafaufau i le ono gau o gaosiga.I aso nei, E le tele ni a matou "fa'asolo uma" mafaufauga, ae o le mea moni o le iloiloina o faiga e puipuia ai le gafatia o tupe maua.O na malaga suʻesuʻe faaopoopo e mafai moni lava ona aumaia taui.
I totonu o oloa fou iniseti na faʻalauiloaina i le 2021, o le BASF's Renestra o le Fastac, o se faʻataʻitaʻiga o pyrethroids, ma o lana mea aoga fou Sefina Inscalis e aoga i aphids.Fai mai Fassler o le tuʻufaʻatasiga e maua ai e le au faifaatoʻaga se vaifofo e mafai ona faʻaaogaina e pulea ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma aphids soya e faʻasaʻo i vailaʻau masani.O lenei oloa e faʻatatau i le au faifaʻatoʻaga i totonu o Midwest, lea e manaʻomia ai le faʻaogaina o aphids soya, pusi Iapani ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.
I nai tausaga ua tuana'i, ua fa'atupula'ia le fa'aitiitia o uiga, aemaise lava mo faifa'ato'aga sana, ona o le manatu ua fa'aitiitia le a'a o sana e fai ma fa'amata'u.Ae o le faatupulaia o le mamafa o anufe o sana i le 2020 e ono mafua ai ona toe iloilo e le au fai faatoaga ma le au faatau a latou fuafuaga mo le tausaga fou.
“Mo le au faifa’ato’aga, ose tu’i fa’alua lea.Latou te fesuiaʻi mai le pyramid i se faiga e tasi, ona faʻatupuina lea o lenei mamafa tele (mafua ai le tele o gau).Ou te manatu o le 2020 o le a pa'ū ona o tagata O le faʻalauiloaina o le taofiofia o sana, teuteuina, gau o fua ma luʻitau o le seleselega o le a matua faʻateleina, ”o le tala lea a Meade McDonald, o le ulu o le maketi o oloa a Amerika i Matu mo vailaʻau faʻamaʻi Syngenta, CropLife® magazine.
Mai uiga fa'apisinisi e fa e mafai ona fa'aoga e fa'afefe ai a'a saga i lalo o le eleele i aso nei, o mea uma e fa e fa'asalaina i fanua.Jim Lappin, faatonu o le SIMPAS's portfolio ma soʻotaga AMVAC, faʻailoa mai e tusa ma le 70% o sana totō e naʻo le tasi le uiga i lalo o le eleele, faʻaopoopo i le mamafa o lena uiga.
Na taʻua e Lappin: "E le o lona uiga o le a latou toilalo i taimi uma, ae o lona uiga ua sili atu le gauai atu o tagata i le faatinoga tutusa e pei ona i ai muamua."
Ua una'ia e le BASF's Fassler le au faifa'ato'aga ina ia fa'aeteete pe a mafaufau i le fa'aitiitia o tau, aua a amata loa le fa'aleagaina o a'a, e toetoe lava a le mafai ona toe fa'aleleia i totonu o le fa'ato'aga.
"O le talanoa atu i le au faifaatoaga i le lotoifale ma paʻaga fatu o le a avea ma auala sili e malamalama ai i faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo i ai ma po o fea le faitau aofaʻi o tagata o loʻo i ai i le suiga o sana-soya e faʻamaonia ai le mea e te manaʻomia e tuʻu ai uiga ma le mea e mafai ona e fefaʻatauaʻi ai Ua teena," o le fautuaga lea a Fassler. .“O le nanaina o sana e le o se mea manaia, e le o se mea tatou te manana’o ia oo i ai se tasi.A'o le'i faia lenei filifiliga (ina ia fa'aitiitia le tau), fa'amolemole ia mautinoa ua uma ona e iloa fefa'ataua'iga."
Na fautua mai Dr. Nick Seiter, o se tagata suʻesuʻe faʻamaʻi faʻatoʻaga i le Iunivesite o Ilinoi, e faapea: “Mo toga saga e sili atu ona faaleagaina ai aʻa o sana i le 2020, o le auala sili lava o le faaliliuina lea i le soya i le 2021.”O le a le faʻaumatia ai le faʻaalia mai le fanua.E ono mafai ona tete'e pipi-aemaise lava i vaega o lo'o avea ma fa'afitauli o le fete'ena'i fe'avea'i-o togo e fofoa i fanua soya o le a mamate.“Mai le vaaiga o le pulega tetee, o le mea e sili ona leaga o le matauina o le faaleagaina faafuasei o le fanua i le tausaga talu ai, faaauau pea le totoina o sana ma uiga tutusa."
Na faamalamalama mai e Seiter o le fuaina o le faaleagaina o a'a i totonu o le fanua e taua tele e iloilo ai pe mafai ona tetee le faitau aofaʻi o aʻa i se tuufaatasiga patino o uiga Bt.Mo faʻamatalaga, o le togi o le 0.5 (faʻapipiʻi le afa o le node) ua manatu e iai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pyramidal Bt corn plant, atonu o se faʻamaoniga o le tetee.Na ia faaopoopo mai, manatua e mafaufau i fale fefiloi.
Fai mai le pule fa'atekinisi fa'aitulagi a le FMC Corp, Gail Stratman, o le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o anufe a'a o sana e fa'asaga i uiga Bt ua fa'aosofia ai le au faifa'ato'aga e toe fo'i i tua ma mafaufau i ni auala eseese.
“E le mafai ona na ona ou faalagolago i uiga Bt e faafetaiaia ai ou manaoga;E tatau ona ou mafaufau i le malosi atoa o iniseti ou te manaʻomia e pulea, "o le tala lea a Stratman, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻufaʻatasia ma se polokalame faʻafefe e paʻu ai i lalo aʻa aʻa matutua ma Puleaina le faitau aofaʻi o tagata.Fai mai a ia: "O lenei faiga o loʻo talanoaina nei i le lautele.""Mai le mauga maualuga o Kansas ma Nebraska i Iowa, Ilinoi, Minnesota ma tua atu, sa matou matamata i le faafitauli o le aʻa sana."
Ethos XB (AI: Bifenthrin + Bacillus amyloliquefaciens strain D747) mai le FMC ma le Capture LFR (AI: Bifenthrin) o oloa ia e lua o ana vailaau fa'ala'au.Na ta'ua e Stratman lana Steward EC insecticide ose oloa fa'alauiloa ona e aoga e fa'asaga i pusi a'a'ai saga matutua ma le tele o fa'ama'i fa'ama'i lepidopteran, ae e itiiti sona a'afiaga i iniseti aoga.
Iniseti fou na fa'alauiloa e le FMC e aofia ai Vantacor, o se fa'aputuga maualuga ole Rynaxypyr.O le isi o Elevest, e lagolagoina foi e Rynaxypyr, ae faʻatasi ai ma le vaega atoa o le bifenthrin faʻaopoopo i le fua.Elevest fa'aleleia le gaioiga filifilia e tetee atu ai i fa'ama'i fa'ama'i lepidopteran ma fa'aleleia le tele o gaioiga a le sili atu i le 40 iniseti, e aofia ai ma'i moe ma iniseti la'au e afaina ai fuala'au i saute.
O tupe mama a le au faifaatoʻaga e fuafua ai le faʻatulagaina o fualaʻau taʻitasi i le tele o itulagi.Na ta’ua e Strahman, talu ai ona o le si’itia o tau o saga talu ai nei, e foliga mai o le a vaaia e le au faifa’ato’aga le si’itia o iniseti e sili ona fiafia i sana, ae o lo’o fa’atupula’ia pea le fa’ato’aga o le saga.“Atonu o se fa’amatalaga taua lea mo oe e aga’i ai i luma i le 2021. Toe manatua mea na e va’ai i le lua tausaga talu ai, fa’alogo lelei i le tulaga o lo’o a’afia ai le fa’ato’aga ma fai fa’ai’uga fa’atatau i pulega.”
Mo le WinField United agronomist Andrew Schmidt, o anufe tipi ma iniseti silika e pei o ana pusi ma corn rootworm beetles o loʻo avea ma faʻamataʻu sili i lona Misuri ma sasaʻe o Kansas.O Misuri e tau leai ni fa'ato'aga sana, o lea e le fa'asalalauina fa'afitauli o a'a.I le lua i le tolu tausaga ua tuanaʻi, o mea fafaga pod (aemaise lava pusa moega) sa faʻalavelave faʻapitoa i soya, o lea na faʻamamafa ai e lana 'au le suʻesuʻeina i taimi faigata o le tuputupu aʻe ma le faʻatumuina.
Tundra Supreme e sau mai WinField United ma o se tasi o oloa autu fautuaina e Schmidt.O lenei oloa e lua faiga fa'atino (AI: bifenthrin + poisoning rif), ma e mafai ona puipuia ma fa'amama le fa'atonutonuina o pusi Iapani, pusi moega, pusi lau pi, apogaleveleve mumu ma le tele o saga ma iniseti soya.
Na fa'amamafaina fo'i e Schmidt le fa'aopoopoga o le MasterLock a le kamupani e fai ma pa'aga mo oloa fa'afefiloi pa'u ina ia maua ai le fa'amama lelei ma le fa'aputuina.
“O le tele o iniseti o loʻo matou suaina o le R3 i le R4 soya i totonu o le fafie mafiafia.MasterLock fa'atasi ai ma mea fa'afefete ma mea fa'apipi'i e mafai ona fesoasoani ia i matou e aumai ni iniseti i totonu o le fa'alava.E tusa lava po o le a le iniseti matou te faʻaaogaina, matou te fautuaina uma le faʻaaogaina i lenei talosaga e fesoasoani e pulea le iniseti ma maua ai se tupe sili atu i tupe teufaafaigaluega.
O se su'esu'ega tele o fa'atau fa'ato'aga na fa'atautaia e le AMVAC ia Setema na fa'aalia ai le fa'atuputeleina o le mamafa o anufe saga i fua uma o saga i Midwest ma Northwest Midwest i le 2020, e fa'ailoa mai ai o le a fa'aaogaina le tele o eleele sana i le 2021. Fa'amama iniseti.
Na faia e le tagata faʻatau faʻatoʻaga se suʻesuʻega i luga o le initaneti ma faʻatalanoaga telefoni ma faʻatusatusa le mamafa o le rootworm i le 2020 ma le mamafa i le 2012. Talu mai lena taimi, mai le 2013 i le 2015, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le tolu vaitau.
O le sola ese o vao i le 2020 vaitau o le a faʻateleina, e maua ai le tele o meaʻai ma nofoaga e faʻaleleia ai nofoaga.
Na taʻua e Lappin: "O le puleaina o vao i lenei tausaga o le a iai se aafiaga i le malosi o iniseti i le tausaga a sau."A tu'ufa'atasia ma le maualuga o tau o sana ma isi mea, o lo'o fa'amoemoeina o le malulu o le taumalulu o le a fa'ateleina ai le ola o fuamoa ma fa'ateleina ai le tete'e atu i uiga Bt, lea e fa'ailoa ai le isi Avanoa mo le fa'aogaina atili o vailaau fa'ato'aga o sana i lenei vaitau.
“O le tapulaa mo le togafitia o a'a o sana o le averesi o le tasi pusi fafine i le laau.A faapea la e 32,000 laau toto i le eka, e tusa lava pe na o le 5% o nei pusi e tuu fua ma o nei fuamoa e mafai ona ola, o lea e te talanoa e uiga i le afe i le eka Strain.”Fai mai Lappin.
Ole AMVAC's pesticides soil e aofia ai le Aztec, o lona ta'uta'ua o le saga rootworm brand and Index, lona su'esu'ega vai su'esu'e corn rootworm pellet product alternatives, fa'atasi ma le Force 10G, Counter 20G ma SmartChoice HC - o ia mea uma e mafai ona tu'ufa'atasia ma SmartBox + Fa'aoga ma fa'aoga ma SmartCartridges.Ole polokalame ole talosaga ole SIMPAS ole a fa'alauiloa atoatoa ile maketi sana ile 2021.
Na taʻua e le pule o maketi AMVAC, soya ma le suka beet market Nathaniel Quinn (Nathaniel Quinn): “O le toʻatele o faifaatoʻaga latou te mananaʻo e faʻateleina le maualuga o le puleaina o mea latou te manatu e sili ona lelei le seleselega.O le mafai ona fa'aoga vaila'au i auala eseese o le a aoga, ma o le AMVAC e maua ai nei filifiliga.I le iloiloina o talosaga masani, SIMPAS e mafai ai e le au faifaatoʻaga ona tuʻuina atu le tuʻufaʻatasiga sili o uiga, vailaʻau faʻamaʻi, ma isi oloa mo le ausiaina o fua e maua ai le maualuga o le pulea e manaʻomia.Na ia faaopoopo mai: "E tele galuega e tatau ona fai, ae o tekinolosi o loʻo matou atinaʻe o loʻo faʻauluina lenei alualu i luma."
O Jackie Pucci o se sao sinia mo CropLife, PrecisionAg Professional ma AgriBusiness Global mekasini.Va'ai tala uma a le tusitala iinei.


Taimi meli: Ian-30-2021