Ero sypermetriinin, beeta-sypermetriinin ja alfa-sypermetriinin välillä

Pyretroiditorjunta-aineilla on vahvat kiraaliset ominaisuudet ja ne sisältävät yleensä useita kiraalisia enantiomeerejä.Vaikka näillä enantiomeereillä on täsmälleen samat fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet, niillä on täysin erilaisia ​​insektisidisiä aktiivisuuksia ja biologisia ominaisuuksia in vivo.Myrkyllisyys ja ympäristön jäämätasot.Kuten sypermetriini, beeta-sypermetriini, alfa-sypermetriini;beeta-sypermetriini, syhalotriini;Betasyflutriini, syflutriini jne.

Alfa-sypermetriini 10EC

sypermetriini
Sypermetriini on yleisimmin käytetty pyretroiditorjunta-aine.Sen molekyylirakenne sisältää 3 kiraalista keskustaa ja 8 enantiomeeriä.Eri enantiomeerit osoittavat merkittäviä eroja biologisessa aktiivisuudessa ja toksisuudessa.
Sypermetriinin 8 optista isomeeriä muodostavat 4 paria rasemaatteja.Sypermetriinin eri isomeerien tappavassa vaikutuksessa ja fotolyysinopeudessa on ilmeisiä eroja hyönteisissä.Niiden insektisidinen aktiivisuus voimakkaasta heikkoon on cis, trans Formula, cis-trans sypermetriini.
Sypermetriinin kahdeksasta isomeeristä kaksi neljästä trans-isomeeristä ja neljästä cis-isomeeristä ovat erittäin tehokkaita.
Kuitenkin, jos yhtä tehokasta sypermetriinin isomeeriä käytetään torjunta-aineena, sen hyönteismyrkkyaktiivisuus ei vain parane suuresti, vaan myös myrkyllisyys muille kuin kohdeorganismeille ja haitallisia ympäristövaikutuksia voidaan vähentää.Siksi beeta-sypermetriini ja alfa-sypermetriini syntyivät:

Alfa-sypermetriini
Alfa-sypermetriini erottaa kaksi tehotonta tai tehotonta muotoa seoksesta, joka sisältää neljä cis-isomeeriä, ja saa aikaan 1:1-seoksen, joka sisältää vain kaksi erittäin tehokasta cis-isomeeriä.
Alfa-sypermetriinillä on kaksinkertainen hyönteismyrkkyvaikutus kuin sypermetriinillä.


Alfasypermetriini 31

Beeta-sypermetriini
Beta-sypermetriini, englanninkielinen nimi: Beta-Cypermethrin
Beeta-sypermetriiniä kutsutaan myös tehokkaaksi cis-trans-sypermetriiniksi.Se muuntaa 8 isomeeriä sisältävän teknisen sypermetriinin tehottoman muodon tehokkaaksi muodoksi katalyyttisen isomeroinnin avulla, jolloin saadaan tehokkaita cis-isomeerejä ja korkeatehoista sypermetriiniä.Kahden trans-isomeerien rasemaattiparin seos sisältää 4 isomeeriä, ja cis- ja trans-suhde on noin 40:60 tai 2:3.
Beeta-sypermetriinillä on samat hyönteismyrkyt ominaisuudet kuin sypermetriinillä, mutta sen hyönteismyrkkyteho on noin 1 kertaa suurempi kuin sypermetriinin.
Beeta-sypermetriini on paljon vähemmän myrkyllistä ihmisille ja eläimille, ja sen myrkyllisyys terveystuholaisille on yhtä suuri tai suurempi kuin alfa-sypermetriinin, joten sillä on tiettyjä etuja terveystuholaisten ehkäisyssä ja torjunnassa.

大豆4 0b51f835eabe62afa61e12bd 玉米地4 水稻3

Tee yhteenveto
Koska cis-korkean tehon muodon biologinen aktiivisuus on yleensä korkeampi kuin tehokkaan trans-muodon, sypermetriinin kolmen veljen hyönteismyrkkyaktiivisuuden järjestyksen tulisi olla: Alfa-sypermetriini≥Beta-sypermetriini>sypermetriini.
Beta-sypermetriinillä on kuitenkin parempi hygieeninen tuholaistorjuntavaikutus kuin kahdella muulla tuotteella.


Postitusaika: 02.01.2024